BackBox Backup Nedir V6 Kurulumu Nasıl Yapılır.
Merhaba,
Bu Makalede BackBox Backup Nedir, kurulum adımları ile kullanımı hakkında bilgiler vereceğim. BackBox Backup 200 e yakın ağ ve güvenlik ürününe merkezi yönetim sağlayarak ağdaki kritik cihazların yedeklenmesini, geri yüklenmesini ve yönetilmesini otomatik hale getirmenin basit bir yolunu sunar. BackBox yıllar boyunca bir bir ağ yedekleme çözümünden günümüzün modern ve akıllı otomasyon platformuna dönüşmüştür. Müşterilerden gelen talepler ile gelişen ürün özellikleri çok kapsamlı ve ihtiyaç duyulan tüm özellikleri karşılayacak hale gelmiştir.Backbox tüm ağınızı ve güvenlik aygıtı yedeklemelerinizi yöneterek son kullanıcılara cihazlarının durumuyla ilgili ek yararlı bilgiler aktarmasını sağlar.
Bu, yazılımın daha sonra bir felaketin ne zaman ve nerede gerçekleşeceğinin tahmin edilmesine yardımcı olmak ve organizasyonların bu tür felaketleri proaktif olarak önlemesine yardımcı olmak için yardımcı olur. Ayrıca son kullanıcı, kendi özelleştirme sihirbazını kullanarak veya BackBox açık API sini kullanarak kendi işlemlerini özelleştirebilir.Günümüzde, BT ve Güvenlik ekipleri felaketleri önlemek için mükemmel ağ ve güvenlik operasyonlarını yürütmek için gerekli kaynaklara sahip değiller. Hackler, kesintiler gibi olaylar neticesinde felaket kurtarma sürecine duyulan ihtiyaç yaygın ve kritiktir.BackBox organizasyonların ihtiyaç duyduğu Felaket Kurtarma operasyonlarını otomatize ederek altyapı ve güvenlik yöneticilerinin işlerini kolaylaştırır.
BackBox ın öne çıkan özelliklerinden biri, bir aygıtın değiştirilmesi gerektiğinde veya bir yapılandırmanın geri yüklenmesi gerektiğinde, kurtarma süresini en aza indirmek için BackBox kullanılabilir.Tek bir cihaza konfigürasyon eklemek kolay bir süreçtir, ancak bir konfigürasyonu çok sayıda çok satıcılı cihazlara zorlamanız gerektiğinde, zaman alıcı ve daha karmaşık hale gelir. İşletim sistemi seviyesi parametreleri, erişim listeleri, politika değişiklikleri, yönlendirme ve diğer birçok ortak yapılandırma artık birçok aygıtta bir kerede uygulanabilir.
BackBox, tek bir tıklama ile birden fazla cihazdaki konfigürasyonları değiştirebilen önceden yapılandırılmış bir dizi ağ göreviyle birlikte gelir. Bu ağ ve güvenlik görevlerini otomatikleştirmek, bir yöneticiyi aygıtlardan ekleme veya kaldırma veya tek bir fare tıklamasıyla birden çok aygıta otomatik karmaşık yükseltme veya düzeltme eki hazırlığı kadar ayrıntılı olabilir.BackBox , manuel kurtarma işleminin uygun olması durumunda adım adım felaket kurtarma prosedürlerini içerir. Sonuçta kesinti süresini en aza indirir.Aygıt Türleri, Seri Numaraları, Lisanslar, Sürümler ve daha fazlasını takip etmek sıkıcı, manuel ve zaman alıcı bir görevdir.BackBox, varlık bilgilerini cihazlardan dinamik olarak çeker ve altyapı varlık bilgilerinin gerçek zamanlı raporlanmasını sağlar.
Yedekleme zamanlamasını kullanan BackBox, ağ ve güvenlik aygıtları dosyalarından dinamik, ağ varlık bilgilerini otomatik olarak çeker. BackBox, CPU, RAM ve depolama, aygıtlar için model ve tip bilgileri, lisans bilgileri ve daha fazlası gibi donanım bilgilerine dayanır. Veriler her yedeklemeyle yenilenir, böylece her zaman günceldir ve özelleştirilebilir alanlara sahiptir, böylece istediğiniz tam bilgiye erişebilirsiniz.BackBox, cihaz türüne göre eksiksiz bir altyapı raporu da sağlayabilir. Verileri her yedeklemede yenilenir, özelleştirilebilir alanlar ve cihaz türüne göre tam altyapı raporu sunar.
BackBox Erişim Yönetimi üçüncü taraf yazılıma ihtiyaç duymadan uzak cihazlara bağlanma yeteneğini artırır. SSH, TELNET ve RDP erişimini bir konsoldan BackBox a bağlı tüm cihazlarınıza vererek bağlantı deneyimini geliştirir.BackBox Erişim Yönetimi çok sayıda uzak cihaza herhangi bir sayıda terminal penceresi açabilir ve hatta aynı komutları birden çok pencereye yayınlayabilir, kullanıcıların zamanını ve tekrar tekrar tekrarlanabilir ve sıradan komutları manuel olarak çalıştırmanın hayal kırıklığını ortadan kaldırır.
BackBox Erişim Yönetimi özel komutları kaydetme ve çalıştırma becerisi verir. Ayrıca herhangi bir oturumun denetlenmeye ve aranabilir olmasına da izin verir. Böylelikle geçmişe dönük belirli komutları arayıp bulabilir, bunları çalıştırabilir ve hatta oturumun video kaydını izleyebilirsiniz.
Kurulum adımları için öncelikle "https://updates.backbox.com/V6/backbox-6.09.02.iso" adresinden kurulum mediası ile sonrasında,
güncel patchleri "https://backbox.com/resources/product-downloads/" adresinden indirebilirsiniz.
BackBox Backup ilk kurulumunda CentOS (64-bit) Tabanlı işletim sistemi seçilmeli.
Minimum Sistem gereksinimleri aşağıdaki gibi en az 4 core CPU , 4 GB RAM ve 40 GB Disk alanına ihtiyaç duyuyor siz yapınıza göre bu değerleri belirleyebilirsiniz.Kurulumda en önemli adım Network Adapter Type olarak E1000E gigabit network connetion seçilmelidir.
Enter ile ilk kuruluma başlıyoruz.
Kurulum yaptığınız yapıya göre IPv4 yada IPv6 ile ilerliyoruz ben Enable IPv4 seçeneği ile manual configuration ile ilerliyorum.
IP adresi , Gateway ve Name server bilgilerimi girdikten sonra OK ile ilerliyorum.
Kuruluma ait paketleri Install ediyor.
Kurulum paketlerinin Install sonucunda VM restart oluyor yalnız dikkat edeceğiniz nokta ortamınızda herhangibir NAC çözümü kullanıyorsanız kurulum öncesi BackBox Backup Management IP adresi için exception tanımlamalısınız.
Kurulum tamamlanıp VM boot ettikten sonra artık belirlediğimiz Management adresi ile Web browser üzerinden erişebilirsiniz.
BackBox Backup Dashboard Ekranı.
Bir sonraki makale de update işlemleri ile device ekleyip backup alma ve alınan backupları Intelli Checks işlemlerini nasıl yapacağımıza dair bilgiler vereceğim.
Faydalı olması dileğiyle.
İyi Çalışmalar.